40ª MITJA I 12è QUART DE MARATÓ DE SITGES

14 de gener de 2024

Instagram

Reglament

Article 1.- La data de celebració serà el diumenge 14 de gener de 2024. L’hora de sortida del Quart de Marató serà a les 9:00h i la Mitja Marató a les 10:00h, al Passeig de la Ribera de Sitges.

S’establirà sortida per calaixos segons les marques personals (per acreditar la marca, només seran vàlides les mitges/quarts de maratons dels anys 2020-2021-2022-2023. Es dotarà també del servei de “llebres” en diferents marques i en cada cursa.

El Quart de Marató tancarà el cronòmetre al cap d’1 hora i 15 minuts des de l’hora d’inici de la cursa i la Mitja Marató a les 2 hores i 30 minuts. En cas de superar aquest temps i continuar en cursa, es farà sota la responsabilitat del corredor/a.

La data de celebració de les curses infantils, no cronometrades, serà el dissabte 13 de gener de 2024. Les sortides i arribades seran en el Passeig Marítim, davant del Club de Mar de Sitges des de les 16:00h fins les 18:00h. L’organització podrà modificar els horaris segons el nombre de participants inscrits i per inclemències del temps o per causes alienes i/o de força major.

 

Article 2.- La cursa es regeix pel Reglament Oficial de la Comissió de Curses de Fons de la Federació Catalana d’Atletisme.

El circuit està validat i la distància a recórrer està certificada per la Federació Catalana d’Atletisme: Mitja marató: 21,097 Km i Quart de marató: 10,503 Km. El guanyador/a de cada cursa serà el que traspassi primer la cinta en l’arc d’arribada sota i atenent el cronòmetre que marca el temps oficial de la cursa. En el Quart el temps oficial es prendrà en el quilòmetre 10 i serà vàlid a efectes de rànquing, sempre que el participant arribi a la meta.

 

Article 3.- Cal formalitzar les inscripcions on-line (www.zonavipevents.com):

 

Mitja Marató

La sortida es donarà a les 10:00 hores. El temps límit és de 2 hores i 30 minuts des de l’hora d’inici de la cursa.

Quart de Marató

La sortida es donarà a les 9:00 hores. El temps límit és de 1 hores i 15 minuts des de l’hora d’inici de la cursa.

Mitja Marató

La sortida es donarà a les 10:00 hores. El temps límit és de 2 hores i 30 minuts des de l'hora d’inici de la cursa.

 

Inscripcions on-line:

 • 19,50 € fins al 31/12/2023
  (+3 € lloguer xip).
 • 22,50 € del 01/01/2024 al 10/01/2024
  (+3 € lloguer xip).
Inscriu-te a la Mitja Marató

Inscripcions presencials fins al 5/01/2024

Quart de Marató

La sortida es donarà a les 9:00 hores. El temps límit és d’1 hora i 15 minuts des de l’hora d’inici de la cursa.

 

Inscripcions on-line:

 • 15,50 € fins al 31/12/2023
  (+3 € lloguer xip).
 • 17,50 € del 01/01/2024 al 10/01/2024
  (+3 € lloguer xip).
Inscriu-te al Quart de Marató

Inscripcions presencials fins al 5/01/2024

La inscripció és personal i intransferible. Realitzada la inscripció no es retornarà cap import. En el cas d’error en la inscripció caldrà anar a la taula d’incidències ubicada a la fira del corredor per resoldre-ho en els horaris establerts.

L’edat mínima per participar és de 16 anys al Quart de Marató (amb autorització pares i/o tutors) i 18 anys a la Mitja Marató Si s’incompleix aquest punt serà sota la responsabilitat de cadascú i l’organització queda exclosa de cap reclamació per incomplir aquest punt.

A les curses infantils, l’edat mínima per poder participar serà de 3 anys i l’edat màxima de 15 anys. Tots els participants hauran de presentar l’autorització d’un dels progenitors o tutors qui accepta tant la distància com el reglament. Cap persona no inscrita podrà córrer amb els participants.

 

Article 4.- La recollida de dorsals i/o xips es podrà fer a la Fira del Corredor:

 • Divendres 12 de gener de 16:00h. a 21,00h al Centre Comercial Ànecblau de Castelldefels.
 • Dissabte 13 de gener de 12:00h. a 19:00h Hotel Calipolis a Sitges. La recollida dels dorsals per les curses infantils serà fins les 15:00h.
 • Diumenge 14 de gener de 07:00h. a 08:45h Hotel Calipolis per als corredors del Quart.
 • Diumenge 14 de gener de 07:00h a 09.45h Hotel Calipolis per als corredors de la Mitja.

Per recollir el dorsal i/o xip serà obligatori presentar el DNI o comprovant de la inscripció per comprovar la identitat i l’edat del corredor/a. En cas de no ser el titular de la inscripció haurà d’aportar una autorització signada i fotocòpia o imatge del DNI de l’interessat per a recollir el dorsal. Una vegada lliurat el dorsal i el xip, l’organització queda exclosa de qualsevol responsabilitat.

La inscripció és personal i intransferible. Realitzada la inscripció no es retornarà cap import. En el cas d’error en la inscripció caldrà dirigir-se a la taula d’incidències ubicada a la fira del corredor divendres 12 o dissabte 13 de gener 2024 fins les 18:00h.

 

Article 5.- El sistema de cronometratge serà mitjançant ChampionChip Catalunya aprovat per l’organització. Per poder prendre part a la cursa i optar a classificar-se, és obligatori córrer amb el xip propi o bé amb el que proporciona l’organització.

Els que tinguin xip groc propi hauran de fer constar el seu codi en el moment de formalitzar la inscripció. En el cas d’ometre aquesta dada, no serà responsabilitat de l’organització si no figuren en la classificació de la cursa.

És obligatori portar el dorsal ben visible al pit i el xip oficial aprovat per l’organització (Champion Chip). Els atletes que corrin sense dorsal ni xip seran automàticament desqualificats.

Les curses infantils disposaran de dorsal però no de servei de cronometratge, ja que es realitzen per fomentar l’esport en edat escolar.

 

Article 6.- Les classificacions oficials són competència de l’organització i del Comitè de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme presents en la zona d’arribada.

Les classificacions es publicaran al web de la cursa www.mitjasitges.cat, a partir de les 15h del dia de la cursa.

Es consideraran guanyadors els 3 primers/es corredors/es de la general en cada categoria (masculina i femenina) i de cada cursa (mitja i quart), segons el temps oficial (no temps real).

Es consideraran guanyadors els 3 primers/es corredors/es locals en categoria (masculina i femenina) i de cada cursa (mitja i quart), segons el temps oficial (no temps real).

Es considera corredor/a local aquella persona que estigui empadronada a Sitges. Caldrà presentar el DNI per certificar-ho si el guanyador/a fa pòdium en qualsevol de les dues curses (mitja i quart). Es considera també corredor/a local aquella persona que formi part d’un club/entitat/associació esportiva amb seu social a Sitges.

Respecte a les curses infantils, les classificacions oficials dels menors són competència única de l´organització.

 

Article 7.- La relació de premis que es lliuraran tant en la Mitja Marató com el Quart de Marató a la zona de pòdium, al finalitzar les dues curses seran els següents:

 • General femenina (1a, 2a i 3a)
 • General masculina (1r, 2n i 3a)
 • Locals femenina (1a, 2a i 3a)
 • Locals masculina (1r, 2n i 3a)
 • En la cursa de la mitja marató i quart també es donaran trofeus en la modalitat de:
 • Cadira de rodes femenina (1a)
 • Cadira de rodes masculina (1r)
 • Discapacitat visual femenina (1a)
 • Discapacitat visual masculina (1r)
 • Discapacitat intel·lectual (medalla de participació)

Els trofeus que no s’hagin recollit 1 mes després de la cursa, no podran ser reclamats.

Respecte a les curses escolars, tots els participants en es curses infantils i adaptades rebran una medalla de participació.

Es realitzaran 3 pòdiums corresponents a les següents categories:

 • Pòdium de 5è i 6è, en categoria masculina (únic pòdium)
 • Pòdium de 5è i 6è, en categoria femenina (únic pòdium)
 • Pòdium de 1r a 4t ESO, en categoria masculina i femenina. (únic pòdium)

L’escola de Sitges que tingui més participants (no només inscrits) a 5ª edició de les Curses Infantils, rebrà un xec regal per gentilesa d’Intersport Quinze per import de 100€ a bescanviar en material esportiu per l’escola. Per establir aquest còmput es tindrà en compte el percentatge de participants en relació al nombre total d’alumnes de cada centre. Aquest xec regal es lliurarà a la cerimònia del lliurement de trofeus de la Mitja, el diumenge dia 14 de gener.

Els tres primers classificats de cada pòdium tindran dret a un trofeu/medalla, tant nois com noies. L’entrega es farà un cop finalitzades totes les curses.

 

Article 8-. Les possibles reclamacions de la 40a Mitja Sitges 2024 es faran per escrit (full de reclamació que facilitarà l’organització) entre les 12:00 i les 12:30 hores del dia de la cursa. Transcorregut aquest temps, no s’acceptarà cap reclamació. Les reclamacions seran ateses per l’organització i el Comitè de Jutges de la Federació Catalana d’Atletisme. La decisió de l’organització serà inapel·lable.

 

Article 9.- La cursa podrà ser suspesa o traslladada a un altre dia del calendari per inclemències del temps o per causes alienes i/o de força major, o convocatòries d’eleccions, sempre que ho decideixin les Institucions Governamentals, Policia Municipal, el Coordinador General juntament amb el Director Tècnic i el jutge àrbitre, sent el seu veredicte inapel·lable. En aquest cas, no es retornarà l’import de la inscripció. I l’Organització juntament amb l’Ajuntament de Sitges pot proposar un altre dia per fer la cursa. Tot el no previst en aquest reglament serà resolt amb el de la FCA.

L’Organització no es fa responsable dels danys morals, materials o físics que puguin causar o causar-ne els participants i els espectadors durant aquesta matinal atlètica.

 

Article 10.- Cada participant inscrit quedarà cobert per una assegurança d’accidents puntual que queda inclosa dins del preu de la inscripció. Així mateix, cada corredor participa sota la seva responsabilitat i en inscriure’s es dona per entès que disposa d’un nivell de condició física suficient per afrontar l’activitat. L’organització no es fa responsable de cap incident que es pugui produir durant la cursa per motius de la condició mèdica dels participants, els quals han de vetllar en tot moment pel seu bon estat físic.

 

Article 11.- Els participants permeten explícitament que el seu nom, cognoms, sexe i any de naixement siguin publicats a les llistes d’inscrits, així com a les llistes de resultats si acaben la cursa, seguint la normativa establerta.

El participant, pel fet d’inscriure’s a la cursa, autoritza expressament a l’organització i als seus patrocinadors a utilitzar gratuïtament les imatges, fixes i/o en moviment, de les persones participants. Aquestes imatges podran figurar en tot tipus de suport gràfic conegut o desconegut, així com en materials de promoció o publicitari produïts i difosos a tot el món, durant el període màxim establert per la legislació actual i futura, els reglaments i els tractats en vigor, inclosa la possible pròrroga una vegada finalitzat el període previst.

Article 12.- Podrà participar qualsevol persona suficientment preparada per a poder assolir la distància amb garanties mèdiques, tenint en compte les edats establertes. No es permet la participació de vehicles que no corresponguin a una prova d’atletisme com poden ser patins, bicicletes, handbikes o cadires de rodes elèctriques, entre d’altres.

 

Article 13.- Segons estableix el nou Reglament (UE) 2016/679, del 27 d’abril de 2016 del Parlament i Consell Europeu, informem que les dades incloses en aquest formulari s’incorporaran a un fitxer propietat d’Ajuntament de Sitges amb la finalitat de cursar aquesta sol·licitud d’inscripció i preservant en tot moment la confidencialitat de les seves dades. Responsable: Ajuntament de Sitges. Finalitat: Gestió de serveis web, així com la gestió de dades i resultats de l’activitat esportiva i fidelització d’usuaris per gestionar la seva participació en l’esdeveniment. Legitimació: Consentiment de l’usuari i relació contractual. Destinataris: Ajuntament de Sitges, carrer Nou, 12 de Sitges. Drets: D’accés, rectificació i supressió i oposició, limitació del tractament i portabilitat respecte les seves dades personals mitjançant enviament de correu electrònic a esports@sitges.cat. Ediciones Deportivas Catalanas, S.A.U, dedicat a l’activitat de comunicar i difondre notícies de les activitats relacionades amb l’esport i Comunicacions amb objectius comercials relacionades amb l’empresa editora del Diari SPORT i Zona Vip Events.

S’informa que durant l’esdeveniment esportiu es podran captar imatges dels participants, que els Responsables podrà utilitzar en publicacions i xarxes socials pròpies, premsa, i qualsevol altre mitjà de comunicació dins de les finalitats i usos comuns dels serveis prestats.

En tot moment es podrà exercitar el drets reconeguts al RGPD i,  en particular els d’accés limitació, rectificació i supressió a través d’un escrit a zonavipevents@zonavipevents.com

 

Article 14.- La inscripció a la cursa suposa l’acceptació total d’aquest reglament. La seva interpretació i tot allò que no quedi expressament reflectit i/o regulat serà decidit en última instància per l’organització, que aplicarà la normativa IAAF.22.